Sara Stridsberg


Ved Verdenslitteratur på Møn vil Sara Stridsbergs forfatterskab komme i centrum ved to dages samtaler, hvor der er masser af tid til at komme i dybden med de litterære værker.

Moderatorer ved samtalerne bliver forlægger Charlotte Jørgensen (lørdag den 2/9) og digter Mette Moestrup (søndag den 3/9).

Om lørdagen vil Charlotte Jørgensen tale med Sara Stridsberg om de 5 romaner, om mødre og døtre, om kærlighed og vanvid, om kvinder der gør modstand og dem der svømmer ud i havet og aldrig kommer tilbage.

Søndag er Mette Moestrup moderator for en samtale med Sara Stridsberg om kvinder og fortællerstemmer i værkerne:  Medea, Valerie, Lolita m.fl. – og fortællerens rolle i skildringen af dem.

Samtalerne finder sted på Saftstationen i Damme 2. og 3. september 2023 kl. 14 – 17. Der vil være mulighed for at købe bøger, et let måltid, drikkevarer, kaffe og kage på stedet. Der er adgang fra kl. 13.

Svenske Sara Stridsberg (f. 1972) er en af sin generations største og mest enestående skandinaviske forfattere.

Hun fik sit internationale gennembrud med romanen Drømmefakultetet i 2007, der både vandt Nordisk Råds Litteraturpris og blev nomineret til den internationale Booker Prize. En svimlende smuk roman, en litterær fantasi om Valerie Solanas, den amerikanske feminist der skrev SCUM-manifestet og skød Andy Warhol.

Kærlighedens Antarktis (2019) er en roman om det udsatte menneske. En fortælling der både er brutal og smuk og hvor ofret får en stemme i det hjerteskærende drama, som fik en helt overvældende modtagelse i dansk presse og hos læserne.

“Fremragende anti-krimi. Stridsbergs sprog formår at bære det ubærlige, at lægge sig som et blødt tæppe, der fører os ind i det værste – og videre” skrev Lilian Munk Rösing i Politiken om Kærlighedens Antarktis.

Sara Stridsberg har også skrevet adskillige prisbelønnede skuespil, hvoraf et udvalg udkommer i dansk oversættelse den 2/9 på Forlaget Kronstork. De nævnte bøger – og flere andre – er udkommet på dansk hos Forlaget Grif og C&K.

Man vil også kunne opleve musikeren Sibille Attar, som har sat musik til Stridsbergs skuespil Sårad Ängel på Dramaten i Stockholm.
Sibille Attar (f. 1981) optræder med numre, som er valgt i samarbejde med Sara Stridsberg. Sibille Attars originale indie-pop har givet hende en nominering som årets newcomer ved den svenske Grammy-uddeling og hun har udgivet flere albums.

Sara Stridsberg har en stor læserskare i Danmark. Hun er samtidig en forholdsvis sjælden gæst ved litterære arrangementer og vi er derfor rigtigt glade for, at hun har sagt ja til at komme til Verdenslitteratur på Møn!

Arrangementet foregår i stemningsfulde rammer på Saftstationen i Damme på Vestmøn. Adresse: Fanefjord Kirkevej 35, 4792 Askeby.

Charlotte Jørgensen og Sara Stridsberg, Saftstationen lørdag den 2. september 2023
Sara Stridsberg signerer bøger. Verdenslitteratur på Møn 2023
Sibille Attar med autoharpen. Verdenslitteratur på Møn 2023. Fotos: Thomas G. Bagge

Verdenslitteratur på Møn har i 2023 modtaget støtte fra: