s
logo.png

Gensyn med Judith Hermann

Saftstationen i Damme, søndag den 10. april 2022 kl. 14

Judith Hermann er en af Tysklands mest markante forfattere, som er kendt for sine beskrivelser af de små ting, som har stor betydning for forholdet imellem mennesker. Med sin klare, lavmælte og poetiske stemme mestrer Hermann antydningens kunst.
Mød den tyske stjerneforfatter, som var gæst ved Verdenslitteratur på Møn i 2017 - og som med den aktuelle roman "Hjem" i bagagen har sagt ja til at stille op til en forfattersamtale på Møn 10. april.
Oplev Judith Hermann i en samtale om den nye roman med Morten Dyssel, som er forsker og underviser i tysk og europæisk litteratur- og identitetshistorie , og som løbende vil oversætte fra tysk til dansk.

Arrangementet foregår i samarbejde med Litteraturselskabet Nordbrandt.
Judith Hermanns besøg i Danmark er støttet af Goethe-Institut Dänemark.

Sted / tid:
Saftstationen i Damme, Fanefjord Kirkevej 35, 4792 Askeby
søndag den 10. april 2022 kl. 14 - 16.30.

Efter samtalen er der tid til bogsignering.
Der vil være en pause undervejs i programmet, hvor der kan købes kaffe og kage.

Judith Hermann har bl.a. udgivet de skønne novellesamlinger Sommerhus, senere, Alice og Lettipark. Alle bøger er oversat til dansk og udgivet på forlaget Batzer & Co.

Om sin skriveproces fortalte Judith Hermann ved Verdenslitteratur på Møn i september 2017:
"For mig er det at skrive, som at bygge et korthus. Derefter fjerner jeg kortene, et ad gangen, så huset akkurat kan stå. Der skal være så lidt tilbage som muligt."

 "En ønskedrøm af en bog. Judith Hermann skriver bøger det er umuligt at glemme, bøger som befinder sig på den aller øverste hylde af europæisk samtidslitteratur."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Aftenposten (Norge)

 Judith Hermann - HjemHjem er udkommet på Batzer & Co i 2021.
Forlaget skriver om romanen:
 Den navnløse kvindelige fortæller er flyttet fra storbyen til et digelandskab ved havet hvor der dufter af kamille, tør jord og salt. Som ung arbejdede hun på en cigaretfabrik og takkede nej til jobbet som oversavet dame hos en tryllekunstner der rejste verden rundt. Nu bor hun alene i et forfaldent hus, arbejder som servitrice på sin brors café og skriver breve til eksmanden, en manisk samler der har viet sit liv til at forberede sig på verdens undergang.

Fortælleren får en veninde det nye sted, den uforfærdede livsnyder Mimi, der er vokset op på egnen. Hun elsker at bade nøgen i havnebassinet og lave sine eksperimenterende kunstværker. I nærheden bor svineavleren Arild, Mimis bror. Han lugter af grisestald og aftershave, går omkring i arbejdstøj og med morgenhår dagen lang og taler i enstavelsesord, men fortælleren falder for ham. En roman om nogle skæve eksistenser som søger et sted hvor de hører hjemme.

Den tyske udgave har titlen Daheim, et ualmindeligt ord på tysk, nærmest uoversætteligt og lidt eventyragtigt for det sted hvor man hører hjemme og har sine rødder, et utopisk sted som måske ikke findes i virkeligheden, men kun i en selv. Med sin klare, lavmælte og poetiske stemme mestrer Hermann antydningens kunst, og i Hjem skriver hun noget mytisk, drømmeagtigt frem i den umiddelbart realistiske fortælling om de her hjemløse og lidt skæve eksistenser. Det er fascinerende, gribende og humoristisk læsning.

 

FOTO:
Øverst: Judith Hermann på Møn 2017 (Lene K)
Nederst: Judith Hermann i samtale med Morten Dyssel, Møn 2022. (Thomas Gunnar Bagge)