s
logo.png

Claire-Louise Bennett

Vi glæder os gevaldigt til at kunne byde velkommen til to dages eksklusive litterære samtaler med Claire-Louise Bennett

fredag den 7. og lørdag den 8. oktober 2022 kl. 14 - 17
i Saftstationen, Fanefjord Kirkevej 35, 4792 Askeby


Claire-Louise Bennett er fra Wiltshire i England, men emigrerede til Galway i Irland omkring årtusindeskiftet. Hun har læst litteratur og drama ved Roehampton University og arbejdet som skuespiller. Bennett har skrevet noveller og essays og debuterede med Dam i 2015. Kasse 19 er hendes anden roman. Begge bøger er udkommet på dansk på forlaget Turbine.

Fredag den 7. oktober bliver samtalen modereret af kulturjournalist Tore Leifer - med udgangspunkt i romanen Kasse 19.

Lørdag den 8. oktober vil den danske forfatter Dorthe Nors blive samtalepartner for Claire-Louise Bennett. Her tages udgangspunkt i begges forfatterskaber - og forfatternes personlige ståsted, nemlig det at bo i periferien og samtidig have et aktivt internationalt forfatterliv.


Kasse 19
I en arbejderby et sted vest for London skriver en pige små historier bagerst i sin skolebog, fortryllet af fantasiens evne til at skabe liv.
Hun bliver ældre, og alle omkring hende og alt, hvad hun læser, bliver til benzin på det bål, som er hendes store kærlighed til litteraturen, til bøgerne, fortællingen.
Kærester, fremmede, Dostojevskij, Proust, skolekammerater, Nabokov, Jaeggy, Ditlevsen, Jansson, hovedpersonens forældre, alle bliver de til en del af litteraturen, og litteraturen bliver til det vigtigste i hovedpersonens liv, noget selv ikke den værst tænkelige forbrydelse kan ødelægge.

Kasse 19 er en roman om at have bøger i sit liv og leve et liv baseret på bøger.

"Claire-Louise Bennetts ’Kasse 19’ er en skattekiste for den bibliofile. Men hendes forhold til litteratur er hverken snobbet eller støvet. Tværtimod....
’Kasse 19’ er en morsom, uudgrundelig og temperamentsfuld roman om at læse og skrive og om at opdage, at man er blevet gammel nok til at have en fortid. Claire-Louise Bennett er en uovertruffen forfatter," skrev Politikens anmelder Benedicte Gui de Thurah Huang og gav romanen 6 hjerter.

Karl Ove Knausgård siger om romanen: ”Bennett skriver som ingen anden, hun har fuld kontrol over sproget, legende og nytænkende på en næsten Joyce-agtig måde. Hun er et sjældent talent, og Kasse 19 er en mesterlig roman.”


To dage. Ét forfatterskab
Som altid ved Verdenslitteratur på Møn er tiden og fordybelsen i samtalen helt central. Forfatteren har tre timer til rådighed - hver dag - sammen med en interviewer og publikum. Det betyder, at samtalerne kommer i dybden og der er god tid til oplæsning, spørgsmål og debat. Samtalerne vil foregå på engelsk.

Nyd et godt måltid om aftenen - efter eftermiddagens litterære oplevelse!
Det er muligt at bestille en aftenplatte fra Davids' Café til 175 kr.
Begge dage serveres der ca. kl. 17.45


Menuen er:

Fredag 7. oktober
Æg og rejer med urtemayo
Røget lakseroulade med æblecreme
Serranoskinke med humus og tomat
Ceasarsalat ned parmesan
Okseinderlår med ratatouille
Karameliseret løgtærte

Lørdag 8. oktober
Ørredmousse på porrecrudité
Ceviche af torsk med sesam
Hønsesalat med sprøde rodfrugter
Bulgursalat med syltede rødløg
Krydret frikadelle med tomatcreme
Tomme de savoie med oliventapanade

Til begge dage følger der brød og smør. Der kan også bestilles en vegetarmenu.

Der vil kunne købes kaffe, vin og forfriskninger før/efter arrangementet og i pausen.